Tenzin

Voorkant_Tenzin_met_quotes

 

TENZIN viert feest!

Tenzin is een bijzonder jongetje. Hij komt uit Tibet, maar woont nu in een klooster in India. In het klooster leert hij dat hij braaf en aardig moet zijn, maar dat valt niet altijd mee. Zeker als het feest is en er heerlijk eten wordt gekookt in de keuken! Samen met zijn neefje Chimmi gaat hij op onderzoek uit.

 

"Ik hoop dat kinderen, door mijn Tenzin boeken, zelf ook nieuwsgierig worden naar de wereld en haar rijkdom aan culturen en religies. En ik hoop dat zij deze, met de hulp van Tenzin, beter zullen begrijpen, respecteren en zich erdoor laten inspireren!"

- Monique Jacqueline Tekstra-van Lochem -

 

TENZIN ALS EDUCATIEF PROJECT IN DE KINDEROPVANG EN DE ONDERBOUW

Door de informatie voor de voorlezer en de tips voor activiteiten met kinderen kan in de kinderopvang (Voor- en vroegschoolse educatie) en op scholen gemakkelijk worden gewerkt met Tenzin. Verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen worden gestimuleerd en natuurlijk leren de kinderen over de rijkdom aan culturen in de wereld. Van 'Tenzin viert feest' is een educatiepakket verkrijgbaar. Dit bestaat uit 9 opdrachten en een uitgebreide handleiding voor de leerkracht, pedagogisch medewerker of gastouder. Wilt u het pakket gebruiken op uw school of in uw kinderopvang? Neem contact met ons op voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor foto's van het educatieproject zoals het gebruikt wordt in de kinderopvang, zie onze facebookpagina: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482769765167000.1073741828.109934275783886&type=3

 

PRENTENBOEKENREEKS: REIS DE WERELD OVER MET TENZIN

 

Tenzin_bij_wereldbol_klein

Tenzin viert feest is deel 1 van een reeks educatieve prentenboeken over Tenzin. Tenzin is een Tibetaans jongetje en woont in een klooster in India. Maar hij is nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. En dus reist hij de wereld over. Hij ontdekt hoe leeftijdgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes in andere delen van de wereld wonen, leven en spelen. In ieder boek staat een ander land en/of cultuur centraal.

De prentenboeken zijn geschreven voor kinderen vanaf 3 jaar. Door de aansprekende verhaallijn vormen ze een goede basis om thema's als "de wereld", "cultuur", "religie" en "normen en waarden" bespreekbaar te maken en verder te ontdekken. Maar ook bij een reis naar een ver land kan Tenzin een leuke en leerzame rol spelen in de voorbereiding.

Achterin het boek staat achtergrondinformatie gegeven voor de (voor)lezer over het land/de cultuur waarin het verhaal zich afspeelt. Ook worden tips gegeven voor (educatieve) activiteiten met kinderen waarbij de ontwikkeling van de kinderen zowel op motorisch als op sociaal vlak worden gestimuleerd en de woordenschat van de kinderen wordt uitgebreid. Dit maakt dat het boek niet alleen leuk is om voor te lezen binnen het gezin, maar ook zeer goed te gebruiken is in het kader van wereldorientatie en culturele diversiteit in de onderbouw van het basisonderwijs, maar ook binnen programma's van Voor- en Vroegschoolse Educatie op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en in de gastouderopvang.

Inmiddels wordt het boek al op diverse basisscholen in Nederland gebruikt en de reacties zijn zeer positief!

 

"Ik heb het boek voorgelezen in de klas. Het geeft kinderen inzicht en stof tot nadenken.

Er kwamen leuke reacties naar voren."

- José, leerkracht groep 3 -

 

Voor meer informatie over de achtergronden van de schrijfster (Monique Jacqueline Tekstra-van Lochem), de illustrator (Rene Speelman) en het boek klik hier.

 

Het boek is te bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld hierbij uw adres en het aantal boeken dat uw wilt bestellen.

De prijs van het boek is €15,25 excl. verzendkosten.